fbpx

Onze werkwijze: 7 sleutels voor 'Perfect Goud'

We hebben onze werkwijze ‘Perfect Goud’ ontwikkeld en geperfectioneerd om een extra vierge olijfolie te bieden die uitermate geschikt is voor de veeleisende sporter. Met zeer hoge waarden aan polyfenolen (anti-oxidanten) en geweldige geuren en smaken is het de perfecte olie voor een gezond en evenwichtige (sport)dieet.

We bereiken dit op geheel natuurlijke wijze. Hoe doen we dat?

1. Single estate

 

Onze olijfolie is 100% afkomstig van onze eigen familie boomgaard. Onze boomgaard bestaat uit volwaardige olijfbomen van 40 -150 jaar oud,  die voldoende ruimte hebben om zich volledig natuurlijk te ontwikkelen. In onze olijfmolen wordt alleen de olijven verwerkt van onze eigen finca, direct eromheen gelegen. Onze moderne en geavanceerde technieken garanderen een volledige traceerbaarheid van de boom tot in de fles.

2. Biologische teelt

 

We zorgen voor onze bodem en onze olijfbomen op een manier die geheel respectvol is naar de natuur. Zo brengen alle resten van de snoei en de oogst bijvoorbeeld weer terug op het land. En produceren we met onze zonnepanelen meer stroom dan we gebruiken.  

De oleum picual en de oleum arbequina zijn biologisch gecertificeerd.  Duernas Cuisine is gegarandeerd vrij van pesticiden en herbiciden. 

3. Duurzame samenwerking

Team SunWeb winaktie

We geloven in de kracht van samen werken en samen leren. Zo werken we met de beste experts op het gebied van olijfboomgaarden en olijfolie. 

Ook dragen we met onze olijfolie bij aan onderzoeken op het gebied van gezondheid aan de universiteit van Cordoba. Zo blijven we goed op de hoogte van de speciale chemische eigenschappen van onze olie en de werking ervan op het menselijk lichaam. 

In de praktijk werken we samen met professionele sportteams, onder andere World Tour Cycling Team Sunweb en de professionele Tennis Academia Sánchez-Casal. Hiermee borgen we de feedback en continue verbetering van ons product voor sporters.

4. Stretching

olijfboom

 

We zorgen het hele jaar door zodanig voor onze olijfbomen dat zij een optimale conditie hebben om hun best mogelijke resultaat te bereiken: de extra vierge olijfolie. Uiteindelijk is het immers de olijfboom die de olijfolie ‘maakt’. We verzorgen onze olijfbomen dan ook nauwgezet. Zo ook met de bevloeiing. Bijvoorbeeld in de hete maand juli, dan beperken we de watertoevoer en creeren we zo enige ‘hydrologische stress’, die de bomen ertoe aanzet 3 tot 5 maal meer polifenolen te produceren dan andere extra vierge olijolie. Polyfenolen zijn de waardevolle anti-oxidanten van de olijf.

5. Vroege oogst van gezond fruit

IMG_4081

We verzekeren ons ervan dat het fruit (de olijf) gezond en gaaf is en op haar optimale rijping als we het plukken. Dit is een absolute voorwaarde voor het maken van excellente biologische olijfolie, zowel qua smaak als qua chemische waarden.

6. Estafette op topsnelheid

oogst

We werken super snel van de boom tot en met de opslag van de olie. Eigenlijk alsof we een estafette triathlon doen.

In minder dan een uur is de olijf van de boom, naar de molen, gemalen, gescheiden en in de opslagtank. Door deze supersnelle werkwijze behouden we alle goede eigenschappen, die in de olijf aan de boom opgeslagen zitten.

Onze moderne en geavanceerde technieken garanderen een volledige traceerbaarheid van de boom tot in de fles.

7. Koel en vers

bodega

We controleren de temperatuur voortdurend. Van de olijven in de boomgaard tot aan , de massa bij het extraheren van de olie. De temperatuur blijft altijd onder de 20/22ºC blijft opdat de aroma’s en antioxidanten niet vervliegen en in de olijfolie blijven. Zodra het te warm wordt, stoppen we het proces.

Nadat we de olie gewonnen hebben zorgen we ervoor dat zij onder perfecte omstandigheden wordt opgeslagen. We slaan het op in roestvrijstalen vaten, zonder dat er licht bij kan, bij een constante optimale temperatuur en afgeschermd van de invloed van zuurstof, allemaal vijanden van extra vierge olijfolie. 

We bottelen op bestelling en sluiten de olie in de afgesloten flessen af van zuurstof met behulp van stikstof. Door deze manier van werken blijft onze extra vierge olijfolie meer dan anderhalf jaar goed na de oogst.